Bærum badmintonklubb

Bærum badmintonklubb hører hjemme i Rykkinn ved Oslo og er en klubb med 85 medlemmer. Disse er fordelt på ca. 45 barn og 40 voksne. Klubben trener i tre ulike haller, den ene er Storøya-hallen, den andre er Bærum Idrettspark og den siste er Lesterudhallen. Klubben tilbyr trening på ulike dager og f.eks. kan mosjonistene trene i Storøya-hallen på mandager, mens det er organisert familietrening på tirsdager i Bærum Idrettspark. De har også åpent trening for alle på fredager.

Selv om klubben ikke hører til blant de største i Norge, så deltar de likevel i turneringer og seriespill med forskjellige lag. Seniorene deltar i Eliteseriens grunnspill etter at de rykket opp i 2016. Samtidig har de også et 2. lag som nå spiller i 2. divisjon Oslofjorden, en divisjon som hører under Oslofjordens badmintonkrets. Klubben har også et U13 lag og et U15 lag, som begge spiller i Oslofjordens pulje 1 i sine respektive årganger.

God fremgang

Klubben har på kort tid gjort seg positivt bemerket i Eliteserien. Dette skyldes blant annet dyktige spillere, som etter hvert har kommet seg høyt opp på rankinglistene. Den høyest rangerte herrespiller er Geir Storvik, som er rangert som nummer 11 i Norge. Hos damene er den beste spilleren Emilie Sotnes Hamang. Hun er helt oppe på en 5. plass i damesingel. I damedouble er klubben oppe som nummer seks med Emilie Faarup Storvik og Emilie Hamang. Dette er en medvirkende årsak til at Bærum BK kom til semifinalen i sitt første år i Eliteserien. Dette ligger et stykke over klubbens egen målsetning, som var å unngå nedrykk. Ved å slutte i topp 4 har de lykkes over all forventning. Til slutt ble det til en fjerde plass etter Moss, Kristiansand og Sandefjord, som vant mesterskapet i 2016.

Klubben har opp til den nye sesongen hatt fokus på hard, fysisk trening og testing av forskjellige konstellasjoner blant sine doubler. Taktikk har også vært et tema for å få det best mulige oppsettet foran kampene i serien. Etter den flotte debutsesongen i fjor, har klubben fått mot på mer og målsetningen er å gjøre det minst like bra som i fjorårets sesong.  Det er også en god tro på fremtiden da det er mange spennende talenter på vei frem. Det vil gå enda et par år før de er klare til å ta siste skritt og spille med i eliteserien, men det lover godt for fremtiden og det er en stor tro i klubben på at de vil gjøre det bra i årene fremover.

Flere talenter

Det er mange unge spillere som er på vei frem i klubben. Spesielt på U15 lagene er det flere spennende spillere som allerede har gjort det bra i ulike turneringer samt i serien. Både i damesingel og herresingel er det spillere som ligger i topp 20 på rankingen for årgangen deres. Dette har resultert i flere gode resultater og de beste har også fått hospitere opp, slik at de har fått prøve krefter med litt eldre spillere. Akkurat når det gjelder talenter, så er det egentlig generelt i Norge at flere og flere begynner på badminton og det finnes mange flinke spillere rundt om i klubbene. En fordel ved å spille i klubber rundt Oslofjorden er at de unge spillerne får mulighet til å spille mot andre jevngode spillere uten å måtte reise langt. Dette gjelder også for talentene i Bærum Badmintonklubb, som ikke trenger å reise langt for å få spille mot andre ungdommer på et høyt nivå.